Er is erg veel goede informatie te vinden over ASS. Wij hebben een aantal bronnen geselecteerd. Indien u tips heeft, dan vernemen we die graag!

Stacks Image 2237
Mensen met autisme vertellen me veel over hoe het is om te zijn zoals ze zijn. Wat er in hun omgaat en wat het leven zo ontzettend zwaar maakt. Maar dat het zo zwaar en ingewikkeld is heb ik me pas gerealiseerd naar h=na het lezen van het boek van Timor van Vugt. Een aanrader voor iedereen die mensen met ASS in zijn omgeving heeft. Als ouder, hulpverlener of als je het zelf hebt….

"De intake is het indringende verhaal van een autistische jongeman die kampt met een ernstige depressie. Om zijn hulpverleners een goed beeld te geven van zijn problemen en angsten heeft hij deze zo volledig mogelijk en zonder enige terughoudendheid beschreven. Dit maakt De intake tot een eerlijk en aangrijpend relaas, dat veel herkenning oproept bij iedereen die te maken heeft met depressies, angsten of autisme."

Te bestellen via Boekscout.
Stacks Image 1727

Hulpgids Asperger syndroom


Tony Attwood is internationaal de grootste autoriteit op het gebied van het Asperger-syndroom. In deze toegankelijke gids geeft hij inzicht in de stand van zaken op het gebied van deze stoornis in het autistisch spectrum. Alle aspecten van het Asperger-syndroom – bij kinderen en volwassenen – komen aan bod.
Meer info

Tony Attwood
ISBN: 978 90 5712 2477
Uitgeverij Nieuwezijds
Stacks Image 1730

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht


Mark Haddon schets op ontroerende en bijzonder grappige wijze de wereld van een autistische jonge. Hierdoor snap je beter hoe iemand met autisme in de wereld staat en waarom hij/zij doet wat hij/zij doet.

Ook als
luisterboek verkrijgbaar!

Mark Haddon
ISBN:
9789026119101
Uitgeverij De Fontein

Het Klokhuis over autismeEen prachtige uitleg over autisme! Klik op het Klokhuis om de aflevering te zien.
Stacks Image 2003
play1

Klokhuis over AutismePrachtig aflevering over wat autisme is.
thex Created with Sketch.

Stacks Image 2170

Autismespectrumstoornissen bij volwassenenIn dit boek beschrijft autisme-expert Annelies Spek wat we op dit moment weten over ASS. In het eerste deel staat ze stil bij de oorzaken en de rol van erfelijkheid en omgevingsfactoren daarin. Ook gaat ze in op de bijzonderheden in de informatieverwerking van mensen met ASS. In het tweede deel komen de gedragskenmerken aan bod zoals deze beschreven worden in de DSM-5. In het derde deel gaat Annelies Spek in op een aantal belangrijke thema’s, zoals het diagnostisch proces, seksualiteit en verschillen tussen mannen en vrouwen met ASS. Het boek sluit af met een hoofdstuk over hoe autisme zich ontwikkelt over de verschillende levensfasen.

Door de heldere stijl, praktische tips en adviezen is dit boek zowel geschikt voor volwassenen met ASS zelf, als voor betrokkenen, zoals familieleden en werkgevers. Daarnaast kan het boek gebruikt worden door hulpverleners om kennis te nemen van de laatste ontwikkelingen, of als aanvulling bij het geven van psycho-educatie.

Annelies Spek
ISBN 9789079729838
Hogrefe

Stacks Image 2228

Waarom ik soms op en neer springHet is vrij moeilijk om het gedrag en de belevingswereld van een autist te begrijpen. In 'Waarom ik soms op en neer spring' geeft Naoki Higashida antwoord op de vragen die iedereen zich altijd bij autisme stelt. Naoki was dertien toen hij dit boek schreef. Dat is op zich al bijzonder maar als je weet dat hij autistisch is, is het nog opmerkelijker. Het is een verhelderend en inspirerend boek voor iedereen die in het begrijpen van een ander is geïnteresseerd, ouders, familie, verzorgers en leerkrachten van autistische kinderen. Naoki bewijst dat ook mensen met autisme over fantasie, humor en empathie beschikken en maakt ons op een indringende en ontroerende manier duidelijk hoe belangrijk geduld en begrip zijn.

Naoki Higashida, Naoki Higashida
ISBN 9789046816325
Nieuw Amsterdam

Heeft mijn kind autisme?Dit is een vraag die veel ouders zich stellen. Op deze website treft u heldere en objectieve informatie aan

Over autisme: Peter Vermeulen


De boeken van Peter Vermeulen zijn plezierig geschreven en heel informatief. Hij is een belgische expert op het gebied van autisme. We hebben twee van zijn boeken geselecteerd.
Stacks Image 1773

Brein bedriegt


Een boek over het Aspergersyndroom zonder het woord 'Asperger' in de titel: het was een doordachte maar gewaagde keuze in 1998. Desondanks werd Brein bedriegt een bestseller onder de autismeboeken met meer dan 15.000 verkochte exemplaren. Voor heel wat mensen betekende Brein bedriegt een eerste moment van herkenning en zelfs de uitweg uit een jarenlange zoektocht naar een diagnose. Sindsdien is het aantal begaafde personen met een diagnose uit het autismespectrum spectaculair toegenomen.

Peter Vermeulen
ISBN 9789033482090
ACCO
Stacks Image 1776

Een gesloten boek, autisme en emotie


De kennis over de (neuro)psychologie van autisme is de laatste jaren spectaculair gegroeid. We beginnen stilaan zicht te krijgen op de binnenkant van autisme. In deze herziene uitgave van Een gesloten boek verkennen we een domein van de autistische psychologie dat, ondanks een stijgende belangstelling in wetenschappelijk onderzoek, in de praktijk nog te weinig aandacht krijgt, namelijk de emoties.

Peter Vermeulen
ISBN 9789033459092
ACCO
© 2020 Joost Baas Mail gerust!