E Health



Een behandeling die u bij ons volgt kan gemengd worden met zogenaamde E Health. Dit is een heel breed begrip. Het gaat van complete behandelingen via internet, tot gesprekken via Skype, gebruik van email, ondersteunende filmpjes op YouTube, invullen van formulieren etc etc.

Wij streven ernaar om gebruik te maken van veel van dit soort mogelijkheden. Zo mailen wij vaak met cliënten. Ook Skype is plezierig om te gebruiken. Het scheelt reistijd en werkt in een lopende behandeling uitstekend. Op onze website treft u veel informatie aan, ook dat is E Health.

Hieronder treft u een scala aan E Health zaken. Ook zonder bij ons in behandeling te zijn, mag u hier natuurlijk gebruik van maken ;-)


Stacks Image 1539

www.Behandelhulp.com


Errez Bar, GZ-psycholoog, is de man achter deze site met erg goede en bruikbare informatie.

http://psychology.tools


Een prachtige site met heel veel informatie, formulieren etc. Vooral bedoeld voor hulpverleners, maar ach, als u zichzelf helpt, bent u toch ook een hulpverlener!

In veel verschillende talen, waaronder Nederlands.
Stacks Image 1683
Ik doe ook regelmatig behandelingen via Zoom of een ander beeldbel platform. Dit werkt voor veel mensen plezierig
Stacks Image 6858

APPs en nog eens APPs


Er zijn heel veel apps die beweren bij te dragen aan je gezondheid. Bij de meesten is het volslagen onduidelijk waarop zij dit baseren. De gezamenlijke GGD-s proberen hier wat duidelijkheid in te scheppen.

Kijk eens rond of er iets van je gading is.

GGD Appstore

Meedoen met nieuwe ontwikkelingen in de Health?



Via het ADAPT lab is het mogelijk om problemen aan te pakken op een andere manier dan de standaard wijze. We hebben er zelf nog geen ervaring mee, maar gezien de organisatie heb ik er wel vertrouwen in.

Neus eens rond? Staat het je aan, dan kunnen we samen ermee aan de slag gaan.

www.impliciet.eu/content/missie/

Stacks Image 4182
ONZE MISSIE
Doel van de ADAPT onderzoeksgroep is om het adaptieve brein te onderzoeken in relatie tot middelengebruik en mentale problemen. We spreken van het adaptieve brein omdat onderzoek laat zien dat het brein flexibel is en zich voortdurend aanpast. Daarom onderzoeken we ook nieuwe technieken om het adaptieve brein in een positieve richting te trainen.

ONDERZOEKSRICHTINGEN
We onderzoeken het adaptieve brein in relatie tot de ontwikkeling van verslavingsgedrag en andere vormen van psychopathologie zoals angst. Onze studies zijn gericht op adolescenten en volwassenen.

NIEUWE INTERVENTIES
Op basis van dit onderzoek ontwikkelen we nieuwe manieren om de hersenprocessen die een rol spelen bij de ontwikkeling van diverse stoornissen direct te beïnvloeden. Dit wordt gedaan bij patiënten zoals alcoholverslaafden, of bij individuen die behoren tot een risicogroep om problemen te ontwikkelen, zoals zware drinkers. Deze nieuwe technieken kunnen worden gebruikt als toevoeging bij reeds bestaande vormen van behandeling, of kunnen worden gebruikt als op zichzelf staande trainingen, bijvoorbeeld via internet.
© 2020 Joost Baas Mail gerust!