Meisjes en vrouwen met Asperger


Bij autisme denken we meestal aan mannen en jongens. Er zijn echter ook veel vrouwen en meisjes die last hebben van autisme. ASS uit zich bij hen vaak anders dan bij het mannelijke geslacht.

Op school vallen meisjes met ASS vaak minder op.
Op deze website hierover meer.
Stacks Image 2685

Meisjes en vrouwen met Asperger


Tony Attwood (2008) ISBN: 9077671226

Meisjes en vrouwen met Asperger worden vaak over het hoofd gezien binnen het autismespectrum. Heel vreemd is dat niet, aangezien de meerderheid van de gestelde ASS-diagnoses jongens en mannen betreft. Om daar enigszins verandering in te brengen en vrouwen binnen het spectrum een stem en een gezicht te geven komen er in dit boekje bijna alleen vrouwen aan het woord: deskundigen op het gebied van autisme én vrouwen met Asperger zelf. Zij vertellen over hun goede en slechte ervaringen en geven een openhartig kijkje in hun leven in de hoop daarmee andere meisjes en vrouwen met Asperger te helpen. Daarnaast bieden verschillende autoriteiten op het gebeid van ASS in hun bijdragen praktische tips en achtergrondinformatie.

Stacks Image 2688

Aspergirls, een wegwijzer voor meisjes en vrouwen met het syndroom van Asperger


Rudy Simone. ISBN: 9079729280


Vrouwen worden minder vaak dan mannen gediagnosticeerd met het syndroom van Asperger. Niet alleen omdat Asperger minder vaak voorkomt bij vrouwen, maar ook omdat de kenmerken bij vrouwen anders worden waargenomen. Bovendien kunnen vrouwen de symptomen beter maskeren.

Stacks Image p15519_n15540
In IJskastmoeder beschrijft Janneke van Bockel de intense zoektocht van een moeder die erachter komt dat haar kind autisme heeft. Wat vergt dat van haar gezin? En hoe maakt ze de buitenwereld duidelijk dat haar dochter weliswaar bijdehand en dominant is, maar zeker niet onopgevoed? In het vervolg, Uitlegmoeder dat 23 maart 2016 verscheen, gunt zij je opnieuw een openhartige inkijk in haar gezin: de eerste verliefdheid, de moeizame overgang naar de middelbare school, het samen – met vallen en opstaan – leren omgaan met autisme. Meer info en bestellen….
Stacks Image p15519_n15542
© 2020 Joost Baas Mail gerust!