Asperger/autisme en werken


Een betaalde baan vinden en houden is voor veel mensen met Asperger lastig. Dat heeft meestal niets te maken met de kwaliteit van hun werk, maar met het feit dat een baan uit meer bestaat dan het uitvoeren van taken. Sociale contacten met collega's en leidinggevenden horen er ook bij, net als de ongeschreven regels van de bedrijfscultuur en subtiele politieke spelletjes. Mensen met Asperger hebben daar vaak grote moeite mee. Gecombineerd met hun eerlijkheid, perfectionisme en sensorische overgevoeligheid leidt dit tot allerlei frustraties en problemen.

Er is veel ondersteuning mogelijk voor mensen met autisme om hulp te krijgen bij het vinden en houden van werk. Ook zijn er uitkeringen die het voor een werkgever aantrekkelijk maken om iemand met een bespreking in dienst te nemen. Bijvoorbeeld de WAJONG.

Te weinig mensen zijn op de hoogte van al dit soort mogelijkheden. Wij werken samen met
Rita Doral die al tal van onze cliënten geholpen heeft om werk te vinden of te behouden.

Ook bij het volgen van opleidingen is vaak wat extra ondersteuning handig.
Stacks Image 1806

Werken met AspergerIn 'Werken met Asperger' legt Rudy Simone uit waarom en wanneer het misgaat bij werknemers met Asperger. In korte en overzichtelijke hoofdstukken licht ze veelvoorkomende problemen toe: van zintuiglijke overprikkeling tot miscommunicatie in lichaamstaal en pesten.

Rudy Simone
ISBN 9789079729579
Hogrefe

Websites over autisme en werken


Autisme werkt wel! Samen!

Succesverhalen!

14 tips!

WAJONG
De WAJONG is er voor mensen die op jonge leeftijd een langdurige ziekte of handicap hebben gekregen en hierdoor niet (voldoende) kunnen werken.


WAJONG werkt.
Info voor werkgevers
© 2020 Joost Baas Mail gerust!