We hebben over een aantal onderwerpen informatie opgenomen op onze website. We zijn benieuwd naar uw mening over deze informatie. Ook horen we graag van u wat een goede aanvulling zou zijn. Mail ons daar gerust over!

Boeken linken we soms door naar Bol.com. Zo komt u makkelijk meer te weten over het boek. Via bijvoorbeeld uw
plaatselijke boekhandel kunt u alle boeken ook snel in huis hebben!
In onze praktijk streven wij ernaar om te werken volgens de zogenaamde richtlijnen. Deze zijn opgesteld door onze beroepsgroep. U kunt deze bekijken op www.ggzrichtlijnen.nl. Er zijn versies te vinden voor professionals, maar ook versies voor cliënten. Wij werken alleen met methodes en interventies die voldoen aan de criteria van Zorgverzekeraars Nederland.

Wij hebben 4 soorten behandeling in huis. Onze belangrijkste vorm van behandelen is cognitieve gedrags therapie (CGT). Vooral bij PTSS (post traumatische stressstoornis) en andere trauma gerelateerde problematiek gebruiken we EMDR. Het betrekken van de partner bij een behandeling is bij ons gebruikelijk. Soms doen wij dit omdat er relatie problemen zijn, maar in de meeste gevallen omdat de partner zinvolle informatie kan geven over de problemen, en vooral omdat hij/zij een belangrijke bijdrage kan leveren aan de oplossing!

Bij complexe problemen maken we gebruik van Schema therapie.© 2020 Joost Baas Mail gerust!